HAK-İŞ ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI

HAK-İŞ SANAT DÜNYASINI ANKARA'DA BULUŞTURUYOR

ÖDÜLLERİ KÜLTÜR BAKANI NUMAN KURTULMUŞ VERECEK

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun VI. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni, 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirecek. Ödül törenine başta Kültür ve Turizm Bakanı Numan KURTULMUŞ, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN olmak üzere yurt içi ve yurtdışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar katılacak.

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kısa Film Yarışması, dünya genelinde bir marka olmuş, yoğun ilgiyle karşılanmıştır.

HAK-İŞ, kültür-sanat alanında 5.404 film ile yine bir rekora imza atmıştır. Katılımın bu denli yoğun olması, HAK-İŞ’in kültür-sanat alanında göstermiş olduğu başarıların önemli bir kanıtıdır.

HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi ve yarışma ekibinin yoğun çalışmaları sayesinde toplam 124 ülkeden 5.404 film festivalimize başvuru yapmıştır. Türkiye’den 156 film yapımcısının başvuruda bulunduğu yarışmaya, Amerika’dan 500, Hindistan’dan 562, İran’dan 448, İngiltere’den 202, Fransa’dan 226, İtalya’dan 248, İspanya’dan 247, Rusya’dan 191, Brezilya’dan 228, Kanada’dan 125, Almanya’dan 126, Arjantin’den 122, Polonya’dan 54, Meksika’dan 76, Mısır’dan 58, Portekiz’den 71, Tayvan’dan 39, Yunanistan’dan 49, Avusturalya’dan 84 ve diğer ülkelerden 1592 film olmak üzere toplam 5 bin 404 film katıldı.

Yarışmanın başladığı ilk günden itibaren yurt içi ve yurt dışındaki film emekçileri yoğun bir ilgi göstererek çok sayıda filmle yarışmamıza katılım sağladı. Başvuruların sona ermesinin ardından yapılan değerlendirmeler, başvuruların sonuçlanmasıyla zirve noktasına ulaşmış ve yoğun çalışmalar sonucunda ödül alan yapımlar belirlendi. Değerlendirmelerin sonucunda hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan katılan film yapımcıları En İyi Film Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül alanlar belirlendi. Ödüllerini almak üzere Azerbeycan, Cezayir, Belçika, Malezya, Fransa, Bangladeş, İsveç, Amerika, İran, Rusya'dan sinema dünyasına emek verenler ödül törenimize katılmak için Türkiye’ye geleceklerdir.

Söz konusu ödül töreni, 20 Aralık 2017 tarihinde Hilton Garden Inn Otel'de Saat:15.00'da başlayacaktır. Ödül Töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Numan KURTULMUŞ, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

Tarih: 20 Aralık 2017 / Çarşamba
Resepsiyon Saati: 14.30
Ödül Töreni Saati: 15.00
Yer: Hilton Garden Inn Ankara Gimat
Çamlıca Mahallesi Anadolu Bulv. No: 26 Yenimahalle/Ankara


HAK-İŞ
KONFEDERASYONU